Türkiye'den dünyaya kart saçıyor

Finans Gündem
23 Aralık 2014

AUSTRIACARD, yerel bir firmayı alarak Türk bankalarına Türkiye'den de hizmet vermeye başladı. AUSTRIACARD Türkiye Genel Müdürü Burak Bilge, AUSTRIACARD için Türkiye'nin bölge üssü olduğunu belirterek "Eski Soveytler Birliği'nden ayrılan CIS ülkelerine girmek istiyoruz. İran'a da yatırım yapacağız" dedi.

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, Türkiye'den yurtdışına çıkan ilk kart profesyoneli olan Bilge, 25 Türk bankasının kart basımını gerçekleştiren AUSTRIACARD'ın Türkiye Genel Müdürü.

Avusturya Merkez Bankası'nın iştiraki olarak 1985 yılında kurulan ve 2007 yılında Yunanlı Lykos Grubu'na satılan AUSTRIACARD 200 milyon kart basım kapasitesine sahip. Avustria Card, dünyada 9, Avrupa'da 3, Türkiye'de kişiselleştirmede birinci ve gövde basımında da ilk 3'te yer alan bir üretici. Her türlü kıymetli evrak, kredi ve banka kartı, pasaport, ehliyet ve akıllı kart basabilen tesiste kart kişiselleştirmeleri de yapılıyor. Türk bankalarının müşterilerinin kart kişiselleştirme işlemini yapan AUSTRIACARD, İkitelli'de faaliyet gösteriyor. Türk bankalarının yabancı olmadığı AUSTRIACARD, 20 yıldır Türk bankalarının kart basımını gerçekleştiriyor. AUSTRIACARD, 1.5 yıl önce Türkiye'de yaptığı bir satın almayla yerleşik bir üretici haline geldi.

Kimliklere de talip...

Kıta Avrupa'sının en önemli üreticilerinden biri olarak gösterilen AUSTRIACARD'ı özelleştirmeden alan Lykos Grup ise 120 yıllık bir matbaa. Biri Viyana biri Bükreş'te olmak üzere gövde basımı yapan şirket Viyana ve Bükreş başta olmak üzere, İstanbul, Atina ve Polonya'da kişiselleştirmede yapıyor.

Burak Bilge, Türkiye'de her gün ortalama 60 bin kartı kişiselleştirdiklerini belirterek, 2 bin metrekare alanda üretim yaptıklarını söyledi. Bilge, üniversite kartlarından ulaşım kartlarına akıllı sayaçlar için kullanılan kartlardan her türlü banka ve kredi kartına kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini belirterek Türkiye'deki yeni kimlik kartlarının basım süreciyle de ilgilendiklerini söyledi.

"Kişiye ödeme artar"

AUSTRIACARD'ın CEO'su Jochen Hense, amaçlarının bir numaraya olmak olduğunu söyledi. Hense, bu hedefe gerekirse satın almalarla ulaşacaklarını belirterek yeni pazarlara ulaşmak içinde çalıştıklarını söyledi.Önümüzdeki 10 yıllık gelecekte kartların giyilebilir teknolojiler artsa hayatımızda olacağını söyleyen Hense, "Yalnız fiziksel ödeme süreçlerinden ziyade wireless ortamlarda kişiden kişiye ödemeler artacak" dedi.